Kupka od limuna za ljepši ten

Limun i naranča su voća iz porodice agruma i sastojci su mnogih ljekovitih recepata, a naročito limun. Osim što ga svakodnevno koristite uz čaj, limun u kombinaciji s narančom može biti idealan za izradu kupke koja će pomoći vašoj koži da izgleda ljepše. Osim toga ova kupka vratiti će vam energiju i osjećati ćete se mnogo bolje.

Sastojci

  • dva limuna,
  • dvije naranče,
  • pola litre zelenog čaja,
  • pola litre mlijeka,
  • jedna žlica bagremovog meda,
  • eterično ulje mandarine.

Recept

Recept je vrlo jednostavan, dakle iscijedite dva limuna i dvije naranče te u to dodate pola litre zelenog čaja, pola litre mlijeka i žlicu bagremovog meda. U cijeli pripravak dodate i desetak eteričnih kapi ulja mandarine. Sve sastojke dobro izmiješajte i dodajte u vodu za kupanje.

Eterično ulje mandarine

Za one kojima nije poznato, eterično ulje mandarine dobiva se gnječenjem kore mandarine. Postoje dvije vrste eteričnog ulja mandarine, ulje zelene mandarine koje se dobiva od zelenog (nezrelog) ploda veličine oraha. Druga vrsta je ulje crvene mandarine gdje se gnječe zrele mandarine.

Djelovanje pripravka

Dakle ovaj će pripravak vrlo pozitivno djelovati na vašu kožu. Vitamin C koji je vrlo zastupljen u agrumima učvršćuje kožu, a med i mlijeko joj daju vlažnost. Zeleni čaj omekšava i smiruje vašu kožu.

Postupci nakon tretmana

Nakon tretmana se preporuča tijelo namazati hidratantnom kremom radi dobivanja neodoljivog mirisa te dodatnog obogaćivanja vaše kože.

Termini pri pretraživanju:

savjeti dr Oz,

Recite nam vaše mišljenje