Nahranite svoj mozak

Genetske predispozicije i starenje oslabljuju kongitivne funkcije, no jeste li se ikada zapitali što je potrebno učiniti kako bi i dalje razmišljali 100 na sat?
Naši geni imaju veliku ulogu kod degenerativnih bolesti, kao što je npr. Alzheimerova bolest, mozak je organ koji je moćan i treba ga hraniti optimalnim gorivom. Donodimo vam 5 namirnica koje će vam pomoći u tome a na vama je da ih uključite u svoj režim prehrane.
Riba
Istrazivanja dokazuju da ako konzumiramo ribu barem jednom tjedno može usporiti gubitak pamćenja i starenja. Ribe su bogate omega-3 masnim kiselina koje su važne za zdravlje srca. Pokušajte jesti ribu nekoliko puta tjedno, srdelu ili losos ako ste u mogućnosti.
Bobičasto voće
Bobice jesu male, al su moćan paket zdravih stvari. Borovnice su korisne u zaštiti mentalnih sposobnosti te smanjuju rizik od demencije i Alzheimerove bolesti. Bile one svježe, smrznute ili u obliku soka svakako ih uključite u svoju prehranu. Te male bobice su dragulj prirode te sadrže puno snažnih oksidansa koji štite vašu memoriju, smanjuju rizik od karcinoma i raznovrsnih infekcija.
Zeleno povrće
Brojna istraživanja tvrde da brokula, špinat i kelj štite našu memoriju te usporavaju proces starenja mozga.
Avokado
Avokado je bogat mono-nezasićenim mastima koje potiču zdrav protok krvi koji je potrban mozgu za učikovitost. Također smanjuje krvni tlak.
Orašasti plodovi
Treba ih jesti često ali u malim količinama. Ovi plodovi bogati su vitaminom E koji štiti od kognitivnog propadanja.

Recite nam vaše mišljenje