Postupci uljepšavanja nose i neke ozbiljne rizike

Kosa, probušen jezik, umjetni nokti, tetovaže? U današnjici to je postao trend, vaš hir ili želja, ali već sutra mogao bi biti razlog za plakanje jer svaki od tih trendiva ili kako bi rekli postupaka „uljepšavanja“ nose opasne posljedice i rizike.
Umjetni nokti ili ekstenzije, perike ili slično nekoć su bila sramota, mo želja da uvijek izgledamo savršeno, kao i trenutni moderni hitovi doveli su do toga da je u današnjici to potpuno normalno. U svemu tome ne vidimo ništa loše, kad svi ti postupci nebi nosili i vrlo ozbiljne zdrastvene rizike, pa čak i neugodne, nepopravljive estetske posljedice. Isplati li vam se to, procijenite sami nakon što pročitate koje su sve moguće posljedice tako jednostavnih i bezopasnih zahvata. Ako ste za ljepotu spremni učiniti sve i ne želite odustati od bušenja bilo kojeg tijela, ugradnje umjetnih noktiu ili ekstenzija, barem se dobro informirajte i poduzmite mjere opreza kako bi se štetnost smanjila na minimum.

Umjetni nokti

… Što ako se dogodi
Znamo da su umjetni nokti vrlo praktični, barem ih ne treba svakodnevno održavati a uz to daju njegovan i ženstven izgled. Naime učestalim konzumiranjem umjetnih noktiju dolazi do diskoloracije prirodnog nokta, a sredstva kojima se nokti pričvrščuju može izazvati alergijske reakcije. Ako su nokti loše postavljeni, između umjetnog i prirodnog nokta ostaje prostor koji je idealan ambijent za razmnožavanje bakterija i gljivica.

Tetovaže

…Što ako se dogodi
Ukras kao što je tetovaža, na bilo kojem dijelu tijela više nije rezerviran za određene socijalne skupine, već je uobičajan detalj kao što su nakit. Ali tetovaža je vječna i nosi određene rizike kojih uopće niste svijesni. Oko tetovaže, na koži može doći do granuloma ili pak do keloidnih ožiljaka kod osoba koje su tome sklone. Čak i nakon više godina od tetoviranja može doći do peckanja, svrbeža i crvenila. Ako se ne pridržavate svakodnevnih higijenskih uvijeta dolazi do bakterijskih infekcija kože ili u najgorem slučaju zarazu bolestima hepatitisa B i C , tetanus ili AIDS.

Piercing

…Što ako se dogodi
Nekoć davno bušile su se samo uši,a danas bilo koji dio tijela koji si zamislite možete probušiti. Taj postupak vrlo je jednostavan i kratak, no uzrokuje neugodne komplikacije i bolesti koje se prenose krvlju. Alergijske posljedice moguće su svakodnevno, koristeći nakit koji su izrađeni od nikala ili mjedi. Posebno opasni djelovi za bušenje su na hraskavici, jer tamo nema krvnih žila pa lijekovi tamo nemogu dospjeti u slučaju infekcija.

Ekstenzije

…Što ako se dogodi
Danas postoji mogućnost kratku kosu učiniti dugom, svoju tanku kosu učiniti gustom, svoju crnu boju promijeniti u plavu. No ljudi nisu svijesni da ekstenzije uništavaju prirodnu kosu, da se vrhovi mogu spaliti, a uz to dolazi do alergijskih reakcija koji se očituju peckanjem, crvenilom, svrbežom i prhuti. Duge i teške ekstenzije izazivaju glavobolje, posljedica su prorjeđivanja prirodne kose ili gubljenje.

komentari

  1. Dinko kaže:

    Interesantan članak.

Recite nam vaše mišljenje