Test kondicije

Premalo aktivnosti ubija, sjedilački život prestigao je čak i pušenje jer uzrokuje najveći broj kroničnih bolesti. Kako biste provjerili u kakvoj je kondiciji vaše tijelo, svakoga dana napravite 25 sklekova i provjeravajte da li se vaša kondicija poboljšava. Cilj ove vježbe je da sklekove napravite s tek malo ubrzanijim pulsom i nešto bržim disanjem. Ako iz kreveta ustanete u 7 sati, znači da ste u dobroj formi a u 21 sat još biste trebali biti budni i aktivni. Važno je zatim testirati svoju snagu tako da u svaku ruku uzmete kanistar od 4 litre vode. Ako ste to obavili bez ikakvih napora znači da imate izdržljiva ramena, prsa, leđ a i koljena. Pokušajte 10 puta skočiti u vis a da vam srce ne zalupa jako. Ako ste uspijeli i ovo, znači da imate dobar kardiovaskularni sustav i kontolirane otkucaje srca.  Pokušajte plesati brzim ritmom više od 10 minuta a da ne ostanete bez daha.

Mislite da tražimo puno od vas? Ne, ne samo vam želimo pokazati do kuda doseže vaša izdržljivot!

Ako ste cijeli ovaj test uspješno odradili u prilično dobroj ste kondiciji. U protivnom, ako niste vrijeme je da započnete redoviti trening te da pojačate fleksibilnost tijela i snagu vaših mišića.

 

Donosimo vam još zanimljivosti!

 

Penjanje uz stube s teretom

Ako bez ikakvog napora možete stubama odnijeti kpšaru s rubljem na treći kat i vratiti se natrag, imate jako dobru ravnotežu te ste jako izdržljivi i snažni.

 

Bočno dizanje noge

Možete li podići stopalo u visini kuka te tako izbaciti nogu na stranu? Ovo će vam biti dokaz snage i elastičnosti vašeg tijela. Ako niste uspjeli, preporučamo vam da krenete vježbati jogu. Pokušajte se okrenuti te pogledati iza sebe a da ne pomaknete stopala, tako testirate fleksibilnost tijela.

 

Bol kod istezanja

Možete li odrezati nokte na nogama dok stojite? Ako niste uspjeli, prilično ste neelastični. Ako ste u nemogućnosti dotaknuti stopala, to je znak srčanih bolesti, artritisa i osteoporoze. Također kako bi to promijenili, započnite vježbanjem joge.

Termini pri pretraživanju:

kako vratiti kondiciju i snagu, test kondicije, vratiti kondiciju,

Recite nam vaše mišljenje